Bere Örnekleri

Ok Desenli Bere




Ok Desenli Bere Yapımı:

Gerekli olan malzemeler:

  • 5 mm kalınlığında tığ,
  • 1 adet yumak (buradaki örnekte gri renkte yumak tercih edilmiştir)
  • Makas

1. Sıra: Berenin yapımına tepe kısmından başlanır. Videoda anlatıldığı gibi sihirli halka yapılır ve 3 zincir çekilir. 12 adet 2li trabzan yapılır. İlk çekilen zincirlerin tepesine batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir.

2. Sıra: 2 zincir çekilir. Alt sıradaki ilk trabzanın üzerine ikişer adet önden trabzan örülür. Bir sonrakinin tepesine normal 2li trabzan yapılır. Bu sıra 2 önden trabzan ve 1 normal trabzan şeklinde bütün trabzanlar dolana kadar sırasıyla örülür. Sıranın başında çekilen zincirler bu trabzanlara dahil değildir. Sıra sonunda ilk çekilen zincirlerden sonra gelen zincir boşluğuna batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir. (Bu sırada toplam 18 zincir boşluğu olması gerekmektedir).

3. Sıra: 2 zincir çekilir. Bu sırada önden trabzanların üzerine birer önden trabzan, normal trabzanların üzerine 2 adet normal trabzan örülür. Sıra sonuna kadar bu şekilde örülür. Sıra sonunda ilk çekilen zincirlerden sonra gelen zincir boşluğuna batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir. (Bu sırada toplam 24 zincir boşluğu olması gerekmektedir).

4. Sıra: 2 zincir çekilir. Bu sırada önden trabzanların üzerine yine birer önden trabzan, birinci normal trabzana 1 normal trabzan, ikinci normal trabzana 2 adet normal trabzan yapılır. Sıra sonuna kadar bu şekilde örülür. Sıra sonunda ilk çekilen zincirlerden sonra gelen zincir boşluğuna batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir. (Bu sırada toplam 30 zincir boşluğu olması gerekmektedir).

5. Sıra: 2 zincir çekilir. Bu sırada önden trabzanların üzerine yine birer önden trabzan, birinci ve ikinci normal trabzana birer normal trabzan, üçüncü normal trabzana 2 adet normal trabzan yapılır. Sıra sonuna kadar bu şekilde örülür. Sıra sonunda ilk çekilen zincirlerden sonra gelen zincir boşluğuna batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir. (Bu sırada toplam 36 zincir boşluğu olması gerekmektedir).

6. Sıra: 2 zincir çekilir (2Z). Bu sırada önden trabzanların (ÖT)üzerine yine birer önden trabzan örülür. Birinci normal trabzana 1 normal trabzan (NT), ikinci normal trabzana 1 normal trabzan ve 1 önden trabzan yapılır. Sonraki iki normal trabzana birer normal trabzan yapılır. Sıra sonuna kadar bu şekilde örülür. Sıra sonunda ilk çekilen zincirlerden sonra gelen zincir boşluğuna batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir. (Bu sırada toplam 42 zincir boşluğu olması gerekmektedir).

Bundan sonraki kısmı kısaltmalarla anlatacağım:

7.Sıra: 2Z, “ÖT, ÖT, NT, ÖT, ÖTnin üzerine 2NT, ÖT, NT” – “” Arası sıra sonuna kadar tekrarlanarak örülür. Sıra sonunda ilk çekilen zincirlerden sonra gelen zincir boşluğuna batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir. (48)

8. Sıra: 2Z, “ÖT, ÖT, NT, ÖTnin üzerine ÖT, NTnin üzerine 2NT, NT, ÖTnin üzerine ÖT, NT” – “” Arası sıra sonuna kadar tekrarlanarak örülür. Sıra sonunda ilk çekilen zincirlerden sonra gelen zincir boşluğuna batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir. (54)

9. Sıra: 2Z, “ÖT, ÖT, NT, ÖTnin üzerine ÖT, NT, sıradaki NTnin üzerine 2ÖT, NT, ÖTnin üzerine ÖT, NT” – “” Arası sıra sonuna kadar tekrarlanarak örülür. Sıra sonunda ilk çekilen zincirlerden sonra gelen zincir boşluğuna batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir. (60)

10. Sıra: 2Z, “ÖT, ÖT, NT, ÖTnin üzerine ÖT, NT, ÖTnin üzerine ÖT, ÖTnin üzerine NT, sıradaki ÖTnin üzerine ÖT, NT, ÖTnin üzerine ÖT, NT” – “” Arası sıra sonuna kadar tekrarlanarak örülür. Sıra sonunda ilk çekilen zincirlerden sonra gelen zincir boşluğuna batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir. (66)

11. Sıra: 2Z, “ÖT, ÖT, NT üzerine NT, ÖTnin üzerine NT, 1 zincir boşluğu atlanır, ÖTnin üzerine ÖT, aynı ÖTnin üzerine NT, NT, ÖTnin üzerine NT, aynı ÖTnin üzerine ÖT, 1 zincir boşluğu atlanır, ÖTninüzerine NT, NTnin üzerine NT” – “” Arası sıra sonuna kadar tekrarlanarak örülür. Sıra sonunda ilk çekilen zincirlerden sonra gelen zincir boşluğuna batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir. (66)

12. Sıra: 2Z, “ÖT, ÖT, NT üzerine NT, 1 zincir boşluğu atlanır, ÖTnin üzerine ÖT, NTnin üzerine NT, NTnin üzerine sırasıyla ÖT-NT-ÖT, NTnin üzerine NT, ÖTnin üzerine ÖT, 1 zincir boşluğu atlanır, NTnin üzerine NT” – “” Arası sıra sonuna kadar tekrarlanarak örülür. Sıra sonunda ilk çekilen zincirlerden sonra gelen zincir boşluğuna batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir. (66)

13. Sıra: 2Z, “ÖT, ÖT, NT üzerine NT, ÖTnin üzerine ÖT, NTnin üzerine NT, ÖTnin üzerine ÖT, NTnin üzerine NT, ÖTnin üzerine ÖT, NTnin üzerine NT, ÖTnin üzerine ÖT, NTnin üzerine NT” – “” Arası sıra sonuna kadar tekrarlanarak örülür. Sıra sonunda ilk çekilen zincirlerden sonra gelen zincir boşluğuna batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir. (66)

14. Sıra-22. Sıra: 11. Sıradan 13. Sıraya kadar örülen kısım tekrarlanır.

23. Sıra-25. Sıra: 13. Sıra tekrarlanarak örülür.

26. Sıra-27. Sıra: İki sıra sık iğne örülüp bere tamamlanır.

ok desenli bere

Tığ Mucizesi YouTube kanalımızda bu ve diğer modellerimizin detaylı videolu anlatımlarını bulabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments