Bere Örnekleri

Tavşan Dişi Desenli Bere




Tavşan Dişi Desenli Bere Yapımı:

Gerekli olan malzemeler:

  • 4 mm kalınlıkta tığ,
  • 2 değişik renkte yumak (buradaki örnekte açık ve koyu renkte pembe yumak tercih edilmiştir)
  • Makas
  • Etamin iğnesi
  • Mezura

Lastik kısmı: Açık renkteki pembe ip sol eldeki işaret parmağına dolanır. Tığ sağ ele alınır. İlmek alınarak tığ ilmeğin arasından geçirilir. 90 zincir çekilir. İlk çekilen zincire ilmek almadan batılır ve ilmek alınarak bir kerede çekilir. 3 zincir çekilir. Bu 3 zincirle beraber zincirlerin üzerlerine toplam 90 adet 2li trabzan örülür. Sıranın sonunda iki uç tek ilmekle birleştirilir. 2 zincir çekilir ve bundan sonra 4 sıra trabzanların üzerine bir önden bir arkadan trabzan örülerek lastik kısmı tamamlanır. Lastiğin sonraki sıralarında önden trabzanların üzerine önden trabzan arkadan trabzanların üzerine arkadan trabzan örülür.

1. Sıra: İpin rengi değiştirilir. Koyu pembe ipe geçilir. 3 zincir çekilir ilmek alınıp hemen sıradaki zincir boşluğuna 2li trabzan yapılır. 2 zincir çekilir ve 3. Zincir boşluğuna ve hemen onun yanındaki zincir boşluğuna birer adet (toplam 2) 2li trabzan yapılır. 2 zincir çekilir ve yine 3. Zincir boşluğuna ve onun yanındaki zincir boşluğuna birer 2li trabzan yapılır. Sıra sonuna kadar bu şekilde örülür. Sıra sonunda trabzanlardan sonra yine 2 zincir çekilir ve ilk örülen zincirlerin tepesindeki boşluğa batılır ve tek ilmekle iki uç birleştirilir.

2. Sıra: 1 ilmekle boşluğa geçilir ve lastik kısmının üzerinde iki boşluğa sırasıyla birer 2li trabzan yapılır. 2 zincir çekilir ve sonra örülen trabzanlar geçilerek lastiğin üzerindeki sıradaki iki boşluğa birer trabzan yapılır ve sıranın sonuna kadar 2 zincir 2 trabzan şeklinde anlatıldığı gibi örülür. Sıranın sonunda tek ilmekle iki uç birleştirilir. Sıranın sonunda tek ilmekle iki uç birleştirilir.

3. Sıra-4. Sıra: İpi rengi değiştirilir. Açık pembe ipe geçilir. Bu sefer trabzanlar altta kalan trabzanların tepelerine yapılır. Aralarda yine iki zincir çekilir.

5. Sıra-18. Sıra: her iki sırada bir ip değiştirilir ve 3 ve 4. Sıralar gibi her sırada dönüşümlü olarak örülür. Sıraların sonunda tek ilmekle iki uç birleştirilir. Berenin bu kısma kadar olan uzunluğu lastik kısmı dahil 18-19 cm olmalıdır. İpi kalınlığına göre öreceğiniz sıra miktarı çeşitlilik gösterebilir.

19. Sıra: İpi rengi değiştirilir. Açık pembe ipe geçilir. Daraltma kısmına bu sırada başlanır. Bu sırada bütün trabzanların üstündeki boşluklar kullanılır. Aralarda zincir çekilmez. Trabzanları tepelerine ikişer ikişer yarım trabzanlar örülür ve 1 ilmekle bu trabzanlar birleştirilir. Sıranın sonuna kadar bu şekilde örülür ve sıra sonunda tek ilmekle iki uç birleştirilir.

20. Sıra: Daraltma kısmına devam edilir. Bu sırada da bütün trabzanların üstündeki boşluklar kullanılır. Aralarda zincir çekilmez. Trabzanları tepelerine ikişer ikişer yarım trabzanlar örülür ve 1 ilmekle bu trabzanlar birleştirilir. Sıranın sonuna kadar bu şekilde örülür ve sıra sonunda tek ilmekle iki uç birleştirilir.

21 ve 22. Sıra: daraltma işlemi bu sıralarda da devam ettirilir.

Sıra bitiminde ipi ucu kesilir ve berenin içine etamin iğnesi ya da tığ yardımıyla ip saklanır. Bu şekilde bere tamamlanır.

Tığ Mucizesi YouTube kanalımızda bu ve diğer modellerimizin detaylı videolu anlatımlarını bulabilirsiniz.

Subscribe
Bildir
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments